Tiimityötä Helsingistä Rovaniemelle!

Sininauhaliiton Ruokajonosta osallisuuteen -hankkeessa (2018-2020 ESR) tehdään tiivistä tiimityötä. Meidän hankkeessamme on yhteensä seitsemän eri toteutuspaikkaa, joista eteläisin löytyy Helsingistä ja pohjoisin Rovaniemeltä (väliin mahtuu Kerava, Turku, Hämeenlinna, Joroinen ja Jyväskylä). Lisäksi hankkeessamme työskentelee luonnollisesti projektipäällikkö sekä tutkija.

Ilman tietotekniikkaa tällaisen tiimityön tekeminen kohtuullisin kustannuksin olisi aivan mahdotonta. Reissaaminen olisi infernaalisesti aikaa vievää hommaa sekä rahaa palaisi enemmän kuin osaa kuvitellakkaan. VR:n toiminnasta en sano mitään ja lentämisen välttely on myös tänä päivänä hyvä asia, jotta ilmasto kiittäisi.

Tiimimme on ratkaissut tämän haasteen tietotekniikan avulla. Olemme yhteydessä lähes päivittäin toisiimme sekä palaverit pidetään kerran viikossa koko köörin voimin. Tämä porukka ei siis istu yhteisten palaveripullien äärellä saman pöydän äärellä, vaan jokainen hoitaa omat eväänsä omalle pöydänreunalle. Sitten avataan tietokone, viritetään kuulokkeet ja ryhdytään työskentelemään.

Kuvassa vaaleansinisellä taustalla siisti työpöytä, jossa kannettava tietokone, muistivihko, pieni viherkasvi sekä mindmap-tyylinen piirrustus.

Photo by rawpixel on Unsplash

Tärkein työvälineemme tähän on Slack – niminen palvelu. Tällä pohjalla onnistuvat videopalaverit, tiedostojen jakamiset, kouluttaminen ja päivittäinen viestintä. Verkostojenkin kanssa tehtävät tapaamiset onnistuvat tarpeen mukaan etäversioina. Tämän lisäksi kommunikoimme WhatsApp-pikaviestipalvelun kautta sekä klassisesti sähköpostilla. Perinteisiä puheluitakin tulee soiteltua, vaikka nykypäivänä tuntuukin että ne ovat pian häviävä luonnonvara kaikkien näiden muiden tapojen äärellä.

Tästä kaikesta olenkin jäänyt pyörittämään ajatusta monikanavaisesta, ketterästä ja innovatiivisesta asiakastyöstä. Mitä jos asiakastapaamisetkin onnistuisivat etäversioina?

Olen aiemmissa työtehtävissäni tehnyt palveluohjausta digitaalisessa muodossa ja siitä on minulla paljon positiivisia kokemuksia. Kuitenkin, virallisten tahojen suorittamat erinäiset digitaaliset kommunikaatiotavat vaativat vahvaa tietosuojaturvaa. Tuolloin nämä ns. avoimet palvelut eivät ole luontainen vaihtoehto.

Mutta matalan kynnyksen palveluissa, jossa kohtaaminen voi olla anonyymiä eikä henkilökohtaisia tietoja vaihdeta, on hyvä ottaa huomioon uudet teknologiset innovaatiot. Etäkuntoutus monessa eri muodossaan on nouseva trendi ja usein vastaus myös paikkakuntien ammattilaisvajeeseen. Etäkuntoutuksesta tehdään nyt myös tutkimusta monella alalla.

Rohkeutta olemme jälleen tässä vaalimassa – mitä jos uskaltaisimme avata keskustelua aivan uusista tavoista tehdä työtä? Ammattilaisten tulee olla ajan tasalla nykyaikaisessa kommunikaatiossa, kuitenkin unohtamatta sitä tärkeintä: meidän täytyy varmistaa että asiakkaamme osaavat itse käyttää tarjoamiamme välineitä.

Iloa viikonloppuun!

www.sininauhaliitto.fi/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s